Dvojčata na cestách - Hallstatt

Dalším místem, které jsme chtěli v Horním Rakousku naštívit bylo město, které se nachází na seznamu světového dědictví UNESCO. Je jím město Hallstatt. Na tento výlet jsme vyrazili celkem brzo, čekala nás asi dvouhodinová cesta a tak jsme nechtěli nechat nic náhodě. Navíc jsme očekávali velký nával výletníků. A jak se ukázalo, nemílili jsme se. Hned po průjezdu tunelem, kterým se dostanete přímo do centra Hallstattu jsme zjistili, že moc volných míst k parkování už zde není. Zaparkovali jsme na parkovišti P2, které se nachází blízko lanovce. Lanovkou jsme vyjeli na vrchol Solné hory a šli se podívat na vyhlídku Welterbeblick. Stála zde fronta lidí, pokochali jsme se a fotku jsme si udělali opodál. Pak jsme vyrazili směr solné doly. Věděli jsme, že s holčičkama dovnitř na prohlídku nemůžeme, takže jsme se jen tak potloukali a kochali krajinou kolem nás.
Do solných dolů mohou děti od 4 let. Důvodem bude podle nás pohyb mezi patry samotného dolu, který je zajištěn pomocí takových tobogánů. Pro větší děti to musí být rozhodně zážitek, takže doporučujeme. :-)
Kočárkem pro dvojčata se sem lanovkou nedostanete. Pro monokočárek to asi přizpůsobené je, ale přesto doporučuju spíš nosítko či šátek. My nosítka měli a tak jsme si je užívali na plno. Chápej, holky chtěli pořád nahoru a dolů. :-)

Po prohlídce na vrcholu jsme vyrazili prozkoumat město. Z auta na parkovišti jsme vytáhli kočárek vyrazili na putování městem. A musím říct, tolik lidí jsem opravdu nečekala. Něco asi jako u nás cesta ke Karlštejnu. Kazilo to dojem tak malebného a krásného městečka. Holčičky nám i přesto usnuli v kočárku, a tak jsme si mohli Hallstatt užívat plnými doušky.


Jinak k ceně lanovky, ta nás vyšla na 25euro tam i zpět se Salzkammergutcard. Děti jedou zadarmo. Celodenní parkování za 8,5euro. Což na takové místo, je celkem v pohodě.

Hallstatt je určitě místo, které stojí za to vidět. Ty domečky nalepené až neuvěřitelně blízko sebe, to krásné jezero a příroda.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Můj vysněný porod aneb Jak se rodí s anděly

Šestý měsíc s holčičkama aneb Půl roku za námi

Dvojčata na cestách - Baltské moře