Dvojčata na cestách - Městečko Traunkirchen

Holkám zvýšená teplota přetrvávala a tak jsme zvolili oddechový den. Ráno jsme zajeli do Scharnsteinu, kde jsme objevili moc hezké velké hřiště. Chvilku jsme se s holkama zastavili pak jsme se prošli a jeli zpět do našeho ubytování. Kde jsem uvařila oběd a holky šli spinkat.

Holkám se tato obrovská klouzačka moc líbila.
Teplota holkám klesla a tak jsme kolem půl 4 odpoledne vyrazili do města Traunkirchen. Trefili jsme se zrovna do dopravní špičky, takže cesta trvala déle než jsme si představovali. Odměnou nám potom bylo krásné městečko. Velice nás překvapilo a dovolím si říct, že mě chytlo za srdce. Ten výhled na
hory, jezero a možnost koupat se. Jako na potvoru jsme si nevzali plavky, takže jsme šli do vody jen po nohy a holky se cachtali na břehu.
Od toho dne jsme měli plavky včetně ručníku jako povinnou výbavu v autě. :-) Parkoviště zde bylo placené, ale od 6 hodin se už neplatilo. Takže kdo šetří na parkovném, zastavte se tu až po 6. Ještě něco k zajímavostem a památkám. Najdete zde na kopci kostelík, kam jsme se vyšplhali i s kočárkem. Byl odsud pěkný výhled na hory a jezero.
Dále je zde klášter, který se dá obejít a sejít k vodě. V klášteře je restaurace, kde si můžete dát pivíčko a něco dobrého. Já řídím, takže sem měla smůlu. Dali jsme si ale zmrzlinový pohár v cukrárně u parkoviště. Kde jsme si sedli a kochali se tou nádherou kolem nás. Po cestě jsme míjeli několik obchodů a jeden z nich byl Lidl, ve kterém jsme se zastavili nakoupit. Rakousko je oproti Česku nebo Německu o něco dražší. Domů jsme dorazili kolem 8 hodiny.

Tohle městečko moc doporučuji navštívit, má takovou kouzelnou atmosféru.

K mému překvapení se ten den vyvedl na 100%. Další den máme namířeno do města, které je v seznamu UNESCO památek. Víte, které to je???

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Můj vysněný porod aneb Jak se rodí s anděly

Dvojčata na cestách - Baltské moře

Šestý měsíc s holčičkama aneb Půl roku za námi