Dvojčata na cestách - Baltské moře

Pro naši letošní dovolenou jsme si vybrali moře. A protože jsme se děsili představy trávit spousty hodin na cestě s dvěmi malými dětmi v autě, zvolili jsme Baltské moře na polské straně. 

Cesta nám trvala včetně hodinové kolony u Štětína dohromady 7,5 hodiny. I přes to, že mapy.cz hlásily optimisticky něco kolem 5,5 hodin čisté jízdy. Zastávky jsme měli tři, dvě v Německu a jednu v Polsku. Rozdíl byl markantní. Po německé dálnici se jede skvěle, řidiči jsou ohleduplní a opravdu dodržují rychlostní omezení. Poláci jsou v dodržování povolené rychlosti trošku jako Češi. Asi si to dovedete představit :-)

Okolí ubytování
Apartma Deluxe
Ubytovaní jsme našli přes booking.com ve městečku Miedzyzdroje - apartmán v Dom Gościnny Marzena. Podle fotek vypadalo ubytování velice dobře a skutečnost byla ještě o dost lepší.Všichni jsme byli spokojení včetně holek, ty hlavně proto že kolem ubytování byli různé figurky - trpaslíci a zvířátka, které musely pokaždé, když jsme šli kolem vždy pozdravit. Potom zde bylo super hřiště s houpačkami, kolotočem, klouzačkou a domečkem. Parkování u ubytování bylo trochu stísněné, ale vždy jsme se vešli. Byl zde k dispozici taky gril, my ho ale nevyužili.

A co že jsme to všechno navštívili? 

Prošli a prohlídli jsme si  městečko Miedzyzdroje, navštívili jsme 400metrů dlouhé molo, na kterém najdete spoustu obchůdků, cukráren a dalších turistických lákadel. Z mola odplouvá denně několik lodí na okružní jízdu. Dá se tady taky pohodlně sejít k moři a jen tak se toulat po pláži, jen se připravte na větší nával turistů.
400 metrů dlouhé molo v Miedzyzdrojích
V Miedzyzdrojích je také nově otevřené Oceanárium, Wolinský národní park, kde je obora se zubry; Park miniatur, ke kterému jezdí bezplatně vláček z centra města, Chodník hvězd s otisky rukou slavných osobností.
Park miniatur

Vstupní brána do národního parku

Pohled na pláž z mola v Miedzyzdrojích

Je toho tady spousta, my jsme navštívili tyto výše zmíněné místa. 
Zde uvádím ještě další typy, které můžete navštívit:
  • Schody na Kavčí horu - Kawcza góra, ze které lze dojít na vyhlídku Gosan. 
  • Muzeum voskových figurín
  • Vojenské muzeum V3
 Další dny jsme jeli prozkoumat okolí.

Jako první jsme navštivili Tyrkysové jezero, pak následoval Archeoskanzen v Lubini, kde je moc hezký výhled na jezero Wicko.
Tyrkysové jezero

Archeoskanzen v Lubini s vyhlídkou na jezero Wicko
Město Wolin - zde jsme navštívili skanzen Vikingů, který tedy moc doporučujeme. Každý domeček je jinak zařízený, bohužel jen u některých jsou popisky. Pracuje zde i jeden Čech, když budete mít štěstí a přihlásíte se, moc rád vás provede a vše vysvětlí. My jsme se s ním potkali až když jsme už celý skanzen prošli. Jen si dejte pozor, kdy sem pojedete. V srpnu zde bývá festival včetně bitvy. Takže pokud chcete zažít ten pravý vikingský zážitek, vydejte se sem právě v tom období, kdy festival probíhá.


Skanzen vikingů

Skanzen vikingů a holky řádí na hřišti
Skoro každý den jsme si odpoledne zajeli k moři, první dny jsme si jen máčeli nohy ale jeden den bylo tak teplo, že jsme si i zaplavali. Pláže jsou zde suprové, krásný písek, ve kterém se můžete procházet a nechat si omývat nohy mořskými vlnami.
Pláž asi 20km od Miedzyzdrojů, naprosté soukromý v 16:30.



Rozloučení se s mořem :-) Tak zase třeba za rok AHOJ



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Můj vysněný porod aneb Jak se rodí s anděly

Šestý měsíc s holčičkama aneb Půl roku za námi