Dvojčata na cestách - Lednicko-valtický areál

Zámek Lednice

Krásné záhony v parku
Koncem května jsme se vydali po D1 směr Břeclav. Nedaleko se totiž nachází námi neobjevený Lednicko-valtický areál. Už dlouho jsme ho měli na seznamu míst, které bychom rádi navštívili. A tak když nám část rodiny nabídla, jestli neuspořádáme společný víkend na Moravě. Nebylo o čem dlouho přemýšlet.
Vyrazili jsme hned v pátek ráno, protože dálnice D1 je nepředvídatelná a tak jsme nechtěli nic podcenit. Kupodivu se jelo bez problému a dlouhých kolon. Na místě jsme byli kolem 14 hodiny. Ubytovali jsme se v Penzionu Lednice, který se nacházel asi 10 minut chůze od zámku Lednice.


V pátek jsme se jen potulovali po okolí, ale v sobotu nás čekal pořádný výlet. Navštívili jsme zámecký park v Lednici, pokračovali na Minaret obešli vše druhou stranou a došli až na Janův hrad. S kočárkem to bylo celkem v pohodě, dokonce jsme si zpáteční cestu zkrátili jízdou koňským povozem. Kde nám vzali i kočárek. Na osobu chtěli 100Kč a děti neplatili nic. Večer jsme grilovali a děti řádili na dvorku.
Ještě bych ráda upozornila, že je to hodně navštěvované místo. Hlavně okolo zámku bylo strašně moc lidí. Čím víc se ale vzdalujete, tak lidí ubývá. Park je skvělý, především v letních parních dnech. Kdy se střídají prosluněná místa s místy ve stínku a chládku. Možná bych ocenila více laviček, ale trávy a volného prostranství je spousty, takže plácek na odpočinek se vždy najde.
To bylo jen zkráceně a teď pár fotek, které vám řeknou víc. Jak moc jsme si to užili.

Pohled na zámecký park a skleník

Zkrátit cestu a odpočinout si můžete i na lodičce.
Příroda je tam krásná, člověk si tam úplně odpočine.
Zámecký akvadukt
Janův hrad
Minaret z dálky

Minaret
S holkama a Frenkem u akvaduktu






Zde ještě odkaz na stránky Lednicko-valtického arélu: 

Krásné slunečné dny :-)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Můj vysněný porod aneb Jak se rodí s anděly

Šestý měsíc s holčičkama aneb Půl roku za námi

Dvojčata na cestách - Baltské moře