Dvojčata na cestách - Pevnost Königstein



Holek první zahraniční výlet. Vyjeli jsme dopoledne směr Drážďany. Od nás ze Slaného je to něco kolem 1,5 hodiny cesty. Což je jako by kamenem dohodil. Cestou se Adélka prospinkala, ta totiž jak sedne do auta, tak spí. Ideální cestovatelka. :-) Elenka nespinkala, ale je hodná. Zabaví se písničkami, které jí pouštíme, říkáme si říkanky a básničky, nebo si prostě sama hraje.




S holkama jsme cestovali už od malinka. Ve 3 měsících poprvé absolvovaly 2,5 hodinovou cestu na západ. Jak se můžete dočíst v tomto článku. A v 5 měsících jsme poprvé jeli na Moravu, kdy cesta trvala něco kolem 8 hodin, myslím. Více o této cestě v tomto článku. Takže to jsou už celkem zdatné cestovatelky autem. 



Teď zpátky k výletu. Zaparkovali jsme v parkovacím domě, který se nachází asi 1km od samotného Königsteinu. Jiná možnost parkování pro osobní auto není. Autobusy mohou vyjet až těsně pod hrad. Upřímně, je to kousek. A pokud by se vám i přes to, nechtělo šlapat pěšky, můžete jet vláčkem, který odjíždí přímo od parkovacího domu. My vyrazili pěšky s holkama v nosítkách. Po chvilce jsme už viděli vykukovat pevnost, zašli jsme koupit vstupenky. 






Cena pro dospělého je 10 euro, zlevněné vstupné je 7 euro. Děti do 6 let ZDARMA. Psi mají přístup do 9,5 ha rozlehlého areálu, musí být ale na vodítku a nesmí do výstavních prostor.


Holky byly z těchto výklenků nadšené.






S kočárkem se sem dostanete, jsou zde dva výtahy. Jeden nákladní, tam s kočárkem v pohodě. Do toho druhého panoramatického si myslím že asi ne, ale nevím. A pěšky s kočárkem taky lze, ale místy je to asi celkem makačka. Viděli jsme tam lidi i s golfkama, které měli fakt prťavé kolečka. Takže když musíš, tak musíš. :-)


Pevnost je to fakt přenádherná. Výhled super a zázemí také super. Restaurace, pekařství, zmrzlina na náměstíčku, záchody s přebalovacím pultem pro miminka, infocentrum pro zakoupení nějaké památky. 




Strávili jsme na pevnosti necelé 4 hodiny a zdaleka jsme neprošli celý park. Určitě se sem ještě podíváme, protože bych ráda obešla celou pevnost podél hradeb. 




Ještě vám sem vložím nějaké užitečné odkazy:






Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Můj vysněný porod aneb Jak se rodí s anděly

Šestý měsíc s holčičkama aneb Půl roku za námi

Dvojčata na cestách - Baltské moře